[:nl]Creathon nieuws: Hanzeland Zwolle[:]

[:nl]Vierkant Hanzeland-01
Hanzeland in Zwolle is volop in ontwikkeling. Een gebied dicht bij de binnenstad, de IJssel, het NS-station en de A28. Met name vijftigplussers en jonge tweeverdieners kiezen ervoor om hier te gaan wonen. Door een kleine woonbuurt in een groot kantorengebied en een bedrijventerrein dat zich in het verleden kenmerkte door industriële bedrijven, onderscheidt het zich van andere wijken.

Zoals ieder gebied heeft ook Hanzeland haar uitdagingen. Het gebied heeft nog geen grootstedelijk karakter en heeft weinig uitstraling. Het is een eiland in de stad. De economie trekt aan en de kantorenmarkt investeert fors in dit gedeelte van Zwolle, wat leidt tot een aanzienlijke verhoging van de mobiliteit in het gebied. Dit biedt kansen om de gewenste verandering naar een gemengd stedelijk gebied vorm te geven . Zwolle heeft te maken met een forse woonopgave: de komende jaren komen er veel woningen bij. Hanzeland levert hier een belangrijke bijdrage aan. Functiemenging is van belang: geen nieuwe eilanden, maar mix en match. Ook ligt er een klimaatopgave en is de ambitie om het gebied te vergroenen: het is in Hanzeland in de zomer 8 graden warmer dan in de binnenstad.

De feiten op een rij:

  • nieuwe bedrijven vestigen zich in het gebied;
  • medio 2017 komen er circa 1000 nieuwe arbeidsplaatsen bij;
  • de leegstand is in de afgelopen 6 maanden gehalveerd;
  • kantoren worden getransformeerd naar woningen.

Wij dagen je uit om binnen 48 uur een tool te ontwikkelen die bijdraagt aan de uitdagingen van Hanzeland in Zwolle! Maak met je team kans op de hoofdprijs van € 500! Deelname aan de creathon is volledig gratis: wij zorgen voor eten, drinken en (als jullie daar behoefte aan hebben) een overnachting! 

collage-2017-03-30 (2)

De challenge
We dagen jou uit om tijdens de creathon een concrete, effectieve, specifieke en innovatieve tool te ontwikkelen die bijdraagt aan een oplossing voor de uitdagingen van Hanzeland. Deze tool mag van alles zijn in de vorm van een haalbare dienst of product, met een positieve bijdrage aan de economische vitaliteit, duurzaamheid en aantrekkelijkheid van Hanzeland. Tijdens de creathon werk je in een, vooraf door ons samengesteld, team. Werk met je team naar de eindstreep toe vanuit een eigen gekozen perspectief op de situatie, het gebied of de mobiliteit.

Gebied: het gebied opnieuw inrichten en innovatieve initiatieven ontwikkelen in deze werk- en leefomgeving, met behulp van technologie, data, IT en media. Oefen invloed uit op het gebied Hanzeland, waar overheden, ondernemers, studenten en inwoners samen moeten genieten van een verbeterde inrichting. Maak optimaal gebruik van Het Hanzeland gebied met haar grote diversiteit en vele mogelijkheden.

Mobiliteit: mensen verplaatsen zich dagelijks met de auto, fiets of het openbaar vervoer naar hun werk of school. Dit leidt tot een massale en kostbare beweging, met allerlei onbedoelde en ongewenste effecten, zoals druk en onveilig verkeer en milieubelasting. We zien steeds slimmere vormen van verplaatsing met behulp van bijvoorbeeld digitale middelen, zoals Google Maps. Maar kan het nóg slimmer? En hoe zit het bijvoorbeeld met elektrisch vervoer, de koppeling met nieuwe energiebronnen en nieuwe vormen van gebruik zoals een auto delen?

Meer info? Kijk op de creathonpagina voor meer informatie![:]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *