Co-Create the Evolution of Hanzeland

Home Previous challenges Co-Create the Evolution of Hanzeland

[:nl]

TRACKS
We nodigen jou graag uit om op 9 en 10 mei 2017 tijdens de creathon een concrete, effectieve, specifieke en innovatieve tool te ontwikkelen die bijdraagt aan een oplossing voor de uitdagingen van Hanzeland. Deze tool mag van alles zijn in de vorm van een haalbare dienst of product, met een positieve bijdrage aan de economische vitaliteit, duurzaamheid en aantrekkelijkheid van Hanzeland.

Elk team werkt naar de eindstreep toe vanuit een eigen gekozen perspectief op de situatie, het gebied of de mobiliteit.

Gebied: het gebied opnieuw inrichten en innovatieve initiatieven ontwikkelen in deze werk- en leefomgeving, met behulp van technologie, data, IT en media. Oefen invloed uit op het gebied Hanzeland, waar overheden, ondernemers, studenten en inwoners samen moeten genieten van een verbeterde inrichting. Maak optimaal gebruik van Het Hanzeland gebied met haar grote diversiteit en vele mogelijkheden.

Mobiliteit: mensen verplaatsen zich dagelijks met de auto, fiets of het openbaar vervoer naar hun werk of school. Dit leidt tot een massale en kostbare beweging, met allerlei onbedoelde en ongewenste effecten, zoals druk en onveilig verkeer en milieubelasting. We zien steeds slimmere vormen van verplaatsing met behulp van bijvoorbeeld digitale middelen, zoals Google Maps. Maar kan het nóg slimmer? En hoe zit het bijvoorbeeld met elektrisch vervoer, de koppeling met nieuwe energiebronnen en nieuwe vormen van gebruik zoals een auto delen?

THINK BIG
Deze missie staat niet op zichzelf. In heel Nederland (en zelfs daarbuiten) hebben gebieden als Hanzeland, ook wel ‘de spoorzones’ genoemd, te maken met deze uitdagingen, waar het eindresultaat op toegepast kan worden.

IN IT TO WIN IT
Ontwikkel jij dé tool die het rij- en/of parkeergedrag van werknemers, bewoners of bezoekers effectief beïnvloedt, bijvoorbeeld via flexibele parkeertarieven of parkeervoorzieningen (smart parking)? Of zet jij met je team in op de kracht van social media om bijvoorbeeld door digitale metingen op een slimme manier inzicht te geven in het gebruik van het gebied? Lukt het jullie om meer leven te brengen in het gebied door de combinatie van kunst & ontwerp? Of is dé oplossing een goede match van vraag en aanbod?

DOE MEE!

 • Ben jij …
  • creatief en vrij denkend, of juist realistisch en zakelijk?
  • bereid om in teamverband in een ‘pressure cooker setting’, twee dagen oplossingsgericht te werken?
 • Heb jij …
  • verstand van data, ontwerpen, kunst, mobiliteit, bestuurskunde, ruimtelijke ontwikkeling, marketing, (social) media, ICT, vastgoed, economie of facilitair management?
 • En wil jij …
  • je CV en netwerk een boost geven?
  • vooral een hele leuke, leerzame tweedaagse hebben én stiekem kans maken op de hoofdprijs van € 500?

Meld je dan vóór 4 mei aan!

[:]